Stegräknartävling

En stegräknartävling är ett enkelt och billigt sätt att få de anställda på ett företag att aktivera sig.

Linda Nestor, Redaktör
Senast uppdaterad 21 september 2015


Starta en stegräknartävling på ditt företag

stegräknartävlingEnligt forskning så kan stegtävlingar ge tillbaka fem gånger pengarna för företag. Det är också väldigt enkelt att starta en tävling.

Så gör du

Om du vill starta en stegräknartävling för ditt företag så anmäler du dig bara till ett företag som anordnar stegräknartävlingar. Om du inte är chef på det företag du jobbar kan du bara ta kontakt med den som har personalansvaret. Detta är en tävling som gynnar alla och som chefen säkert är intresserad av.

Sedan tar den som är ansvarig kontakt med alla anställda och frågor hur många som vill vara med. Dessa får sedan bilda lag.

Man ska alltså tävla lagvis. På så sätt pushar folk varandra och folk anstränger sig mer eftersom de inte vill sinka laget.

Alla som vill vara med får en stegräknare och inlogg på nätet. På så sätt får de fylla i sina steg varje dag och man kan följa varandra och se hur långt de andra har gått.

Stegräknare – roligt och till stor hjälp

En stegräknare räknar varje steg du tar. På så sätt får du en överblick över hur mycket du har rört dig och om du skulle behöva röra på dig mer. En stegräknare kan vara ett roligt sätt att komma igång och en stor hjälp till att öka träningen.

Vardagsmotionen är en stor del av den totala motionen och ökar du den kan du förändra mycket.

Hur många steg?

Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att alla ska ta minst 10 000 steg om dagen för att vi ska må så bra som möjligt.

10 000 steg är ungefär 6 kilometer.

Hälsofördelar med att gå över 10 000 steg
  • Din kropp reglerar blodsockret bättre
  • Du minskar risken för diabetes typ 2
  • Du förebygger problem med magen
  • Du stärker skelettet
  • Du blir piggare och gladare
  • Du får det lättare att hålla vikten