Grönt ljus för golf som friskvård

Efter ett beslut från högsta förvaltningsdomstolen är det nu klart att Sveriges golfare har rätt att bekosta sitt spelande med friskvårdsbidrag.


Landets golfare har länge varit frustrerade över att deras sport inte godkänts som friskvård enligt Skatteverket och därmed inte kunnat bekostas med friskvårdsbidraget. Inte heller sporter som ridning eller dykning har kunnat bekostas, med förklaring att utrustningen som krävs för dessa sporter är för dyr.

Nu beslutar högsta förvaltningsdomstolen att golf ska accepteras som friskvård upp till ett värde av 5000 kr per år. Som svar bestämmer Skatteverket att slopa den långa lista över godkända friskvårdsaktiviteter som de tidigare haft på sin hemsida.

Från och med 1a januari 2018 är det istället arbetsgivaren som bestämmer vilka aktiviteter som ska kunna bekostas med friskvårdsbidraget.

Det är alltså arbetsgivaren du nu ska vända dig till för att ta reda på om din golfrunda, dykarkurs eller ditt liftkort kan anses som skattefri personalförmån. Kom ihåg att spara dina kvitton!